Футбольне взуття: історія створення (ФОТО)


17:5125.04.2023

Історія створення і появи футбольного взуття досить цікава. У цій статті ми хочемо поділитися з вами цікавими даними з історії створення та еволюції професійного взуття для футболу.

Історія створення і появи футбольного взуття досить цікава. У цій статті ми хочемо поділитися з вами цікавими даними з історії створення та еволюції професійного взуття для футболу. Тож, сподіваємося вам буде цікаво.

Історія створення взуття для футболу

Футбольні бутси — один з найголовніших елементів професійної екіпіровки кожного футболіста. Адже без цього елемента, заняття в професійному спорті стає просто неможливим.

Як виникли перші футбольні бутси?

Перші футбольні бутси були створені в 1525 році.

Генріх VIII – англійський монарх, був першим футболістом, який почав використовувати професійну пару бутс. Та й взагалі, варто зазначити, що футбол набирав свою популярність в Англії, і донині англійська футбольна ліга є однією з найпопулярніших футбольних ліг у світі.

І все не просто так, адже, як відомо, загальні правила для гри у футбол були ще створені та введені саме в Англії, так званою Футбольною асоціацією Англії. Це сталося 7 грудня 1863 року. Саме в цей день було запроваджено правила гри у футбол.

Сьогодні ці правила встановлює Міжнародна рада футбольних асоціацій. До неї входять: ФІФА та представники кількох футбольних асоціацій, а саме, шотландська, північноірландська, англійська та валлійська асоціації.

Повертаючись до створення футбольних бутс.

Перші футбольні бутси мали спеціальні ковані шипи. Такі шипи не знімалися (як це можливо зараз). І досить часто були випадки, коли гравці отримували різного роду травми. Адже вага такої пари бутс була чималою.

Це вже зараз, завдяки новим технологіям, можна підібрати бутси, які практично не відчуватимуться на нозі.

Так, наприклад, бутси в наш час можуть важити до 200 грамів (залежно від моделі).

Сучасні моделі професійних бутс для футболу дуже сильно відрізняються від бутс середини 16 століття. Адже це було грубе і важке взуття, на відміну від сучасних моделей бутс.

Футбольне взуття: історія створення (ФОТО) 1
Футбольне взуття: історія створення (ФОТО) 5

Сучасні моделі бутс тепер можна вибрати на будь-який смак і колір. Особливо, якщо ви шукаєте бутси дитині. Для цього, рекомендуємо відвідати сайт за посиланням і вибрати відповідну пару бутс https://www.r-gol.com/uk/futbolyni-butsi-dlya-ditey.

Футбольне взуття: історія створення (ФОТО) 3
Футбольне взуття: історія створення (ФОТО) 6

Також, у наш час є можливість грати у футбол на різного типу поверхнях. Так, наприклад, можна грати у футбол на спеціальному, так званому, футзальному покритті. Для футзального типу поверхні, слід обирати спеціальне взуття. До такого взуття для гри у футбол належать футзалки. Їх можна вибрати та замовити за посиланням https://www.r-gol.com/uk/futzalki.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube