США пояснили, чому для України ППО важливіша за F-16


22:4821.04.2023

Питання передачі Україні винищувачів F-16 поки що не є першочерговим. США нині роблять ставку на потужні системи ППО для України. Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі під час брифінгу, пише Кореспондент.

“Ми говоримо про контроль над повітряним простором. Яким чином здійснювати цей контроль? Для того щоб зараз запобігти атакам Росії, ми робимо ставку на потужні системи ППО. Зазвичай найбільше страждають окуповані території або недавно звільнені. Цілком зрозуміло, що ракет дуже багато запускається саме там”, – пояснив військовий.

За його словами, на сьогоднішній день Росія обережно поводиться з ракетами, тому що розуміє, що ППО на території України дуже ефективно відпрацьовує і росіянам не вдається уражати цілі.

“Наразі це найважливіше мілітарне завдання. Потужні системи ППО потрібні для того, щоб українці могли контролювати повітряний простір. Якщо говорити про винищувачі, то для цього необхідно, щоб було потужне навчання для пілотів. А зараз, якщо співставити те, скільки ми маємо часу надалі, то ми його використовуємо оптимально і зосереджуємо увагу на ППО”, – наголосив він.

Марк Міллі також додав, що ще 65 українських військових закінчили навчання на зенітно-ракетних комплексах Patriot.

“8800 – майже дев’ять тисяч – українських військових нині закінчили навчання за кордоном і повернулися додому. Ще 65 українців щойно закінчили навчання на системах Patriot”, – розповів генерал.

Крім того, він додав, що наразі 2 500 українських військових тренуються у Німеччині.

“Коаліція й надалі буде забезпечувати важливі навчання, а також надаватиме Україні додаткові можливості для повітряної оборони та маневрування, що дасть можливість українцям і далі боротися”, – резюмував Міллі.

Читайте: ППО, снаряди, навчання на Abrams та ремонт танків. Як пройшов Рамштайн-11: всі деталі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube