З Болдуїна знято звинувачення у вбивстві операторки українського походження Галини Гатчінс. Але можуть висунути знову


10:2521.04.2023

З Алека Болдуїна знято звинувачення у вбивстві операторки українського походження Галини Гатчінс під час зйомок фільму “Іржа”.

Про це пише ABC news.

65-річний Болдуїн був звинувачений за двома пунктами ненавмисного вбивства після того, як у жовтні 2021 року на знімальному майданчику вестерну в Нью-Мексико смертельно поранив 42-річну операторку Галину Хатчінс. Актор відпрацьовував перехресну стрілянину, коли пістолет вистрілив, влучивши в оператора та режисера Джоела Соузу, який отримав травму, що не загрожувала життю.

“Ми задоволені рішенням про закриття справи проти Алека Болдуїна і закликаємо до належного розслідування фактів і обставин цієї трагічної події”, – йдеться в заяві Люка Нікаса і Алекса Спіро, адвокатів Болдуїна.

Наступне судове засідання у справі Болдуїна було призначено на 3 травня. Болдуін вже відмовився від свого права з’явитися на попередньому слуханні. У поданій до суду заяві він не визнав себе винним у пред’явлених йому звинуваченнях.

Девід Холлс, перший асистент режисера фільму, був засуджений минулого місяця до шести місяців випробувального терміну без нагляду в рамках угоди про визнання вини. Холлсу, який передав Болдуїну револьвер Кольт 45 калібру перед початком зйомок, було пред’явлено звинувачення у недбалому поводженні зі смертоносною зброєю.

Слухання відбулося через кілька днів після того, як окружний прокурор Санта-Фе Мері Кармак-Алтвіс оголосила, що відмовляється від судового переслідування у цій справі. Цей крок послідував після того, як представник штату Андреа Ріб також пішла у відставку з посади спеціального прокурора у цій справі.

Замість неї окружний прокурор призначив Карі Морріссі і Джейсона Льюїса спеціальними прокурорами.

У своїй заяві в четвер увечері Морріссі і Льюїс сказали, що “були виявлені нові факти, які вимагають подальшого розслідування і судово-медичної експертизи у цій справі”.

“Таким чином, ми не можемо продовжувати роботу в умовах нинішніх часових обмежень і на основі фактів і доказів, наданих правоохоронними органами в їхньому нинішньому вигляді. Тому ми знімаємо з пана Болдуїна звинувачення у ненавмисному вбивстві з метою проведення подальшого розслідування”, – заявили вони.

“Це рішення не звільняє пана Болдуїна від кримінальної відповідальності, і звинувачення можуть бути висунуті повторно. Наше подальше розслідування залишатиметься активним і безперервним”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube