Всесвітня продовольча організація ООН згортає роботу в Судані через загибель працівників


19:4816.04.2023

Організація Об’єднаних Націй (ООН) повідомила про загибель трьох представників Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) під час бойових дій в Судані, що спалахнули напередодні.

Згідно з поширеною в неділю, 16 квітня, заявою виконавчої директорки програми Сінді Маккейн, троє працівників ВПП стали жертвами збройних сутичок у Кабкабії в Північному Дарфурі, пише DW.

Також за її даними, ще двоє представників місії ВПП ООН отримали поранення внаслідок того самого інциденту.

“Будь-яка загибель на гуманітарній службі є неприйнятною, і я вимагаю негайних кроків, щоб гарантувати безпеку тих, хто залишається. Працівники гуманітарних організацій є нейтральними і ніколи не повинні ставати мішенню”, – йдеться в заяві Маккейн.

Також у заяві Маккейн зазначається, що наявні загрози для працівників ВПП ООН “унеможливлюють безпечну та ефективну роботу в країні та виконання важливої роботи ВПП”.

Крім того, під час перестрілки 15 квітня в міжнародному аеропорту Хартума зазнав значних пошкоджень літак Гуманітарної повітряної служби ООН (UNHAS), що також підпорядковується ВПП. Це серйозно обмежує здатність ВПП ООН переміщати гуманітарних працівників і допомогу в межах країни, зазначила виконавча директорка ВПП ООН.

“Поки ми відстежуємо розвиток ситуації з безпекою, ми змушені тимчасово зупинити всі операції в Судані. ВПП прагне допомагати суданському народу, який стикається з гострою проблемою продовольчої безпеки, але ми не можемо виконувати нашу роботу з порятунку життів, якщо не буде гарантована безпека наших команд і партнерів”, – йдеться в заяві.

Крім того, голова Інтегрованої місії ООН з надання допомоги в перехідний період (ЮНІТАМС) Фолькер Пертес, який також є спеціальним посланником Генерального секретаря ООН щодо Судану, наголосив, що “вкрай приголомшений повідомленнями про влучання снарядів в приміщення ООН та інших гуманітарних організацій, а також повідомленнями про розграбування приміщень ООН та інших гуманітарних організацій в декількох місцях в Дарфурі”, цитує Reuters.

Як повідомляло Інше ТВ, У Судані – спроба військового перевороту



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube