В Естонії чоловіка оштрафували на 444 євро за носіння футболки з написом СРСР


08:1110.04.2023

Жителя естонської Нарви, який 9 травня 2022 року прийшов до танка-пам’ятника у футболці з написом СРСР, оштрафували на 444 євро, повідомляє Кореспондент.

Рішення про штраф Ідаська префектура винесла ще 24 листопада, але законної сили воно набуло лише цього тижня, коли касаційну скаргу чоловіка не ухвалив до розгляду Державний суд.

“Демонстрація такої футболки 9 травня є актом провокації, безпосередньо пов’язаним з виправданням скоєння міжнародного злочину і не має нічого спільного з вшануванням пам’яті полеглих”, – вирішили і в поліції, і у Вірусському повітовому суді, який на початку лютого не скасував виписаний чоловікові штраф .

Як випливає із судового рішення, на суді чоловік також підтвердив свою підтримку агресії Російської Федерації проти України.

9 травня, побачивши поліцейський патруль, чоловік намагався сховати футболку під курткою, що свідчить про те, що він розумів, що носіння предмета одягу з такою символікою заборонено, вважають у префектурі.

При цьому ступінь вини чоловіка суд розцінив як середній, оскільки завдяки втручанню поліцейських заборонену символіку він демонстрував лише “в короткий проміжок часу та для відносно невеликої кількості осіб”.

Згідно з рішенням суду, яке набуло чинності 4 квітня, мешканець Нарви зможе виплачувати штраф протягом півроку щомісячними платежами у розмірі 74 євро.

Читайте: НАТО має готуватися до тривалого протистояння в Україні – голова уряду Естонії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube