У Німеччині скасували останні коронавірусні обмеження


17:4208.04.2023

У Німеччині з 8 квітня перестало бути обов’язковим носіння масок під час візитів до лікаря, відвідування клінік і будинків для людей похилого віку.

Таким чином, скасовано останні заходи протидії COVID-19.

Про це пише DW, передає Інше ТВ.

У Німеччині майже через три роки після початку пандемії скасували останні загальнонаціональні обмеження, спрямовані на боротьбу з поширенням COVID-19. З суботи, 8 квітня, перестало бути обов’язковим носіння масок під час візитів до лікаря, відвідування клінік і будинків для літніх людей, повідомляє dpa.

Раніше поступово знімалися інші обмеження. Так, у громадському транспорті носіння масок було скасовано ще 2 лютого. “Ми успішно впоралися з пандемією у Німеччиною, і до того ж з гарним балансом”, – заявив міністр охорони здоров’я ФРН Карл Лаутербах 5 квітня в Берліні. На думку міністра, стратегія боротьби з пандемією спрацювала і саме тому, що “розумні люди і ті, хто намагався допомогти у Німеччині, впоралися із труднощами”. 

Водночас експерт з питань охорони здоров’я з партії “Союз-90″/”Зелені” Янош Дамен, яка входить до урядової коаліції, зазначив, що скасування захисних заходів “не означає кінець коронавірусу”. “Обережність і ретельний моніторинг ситуації залишаться імперативом політики інфекційного контролю і в майбутньому”, – наголосив він.

Інші європейські країни теж зняли обмеження раніше. Приміром, у Нідерландах це зробили 10 березня. Як заявив тоді журналістам міністр охорони здоров’я та спорту Нідерландів Ернст Кейперс, COVID-19 лікуватиметься як звичайна інфекція.

Як повідомляло Інше ТВ, В Україні збільшується кількість хворих з ускладненнями коронавірусу – МОЗ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube