Париж переважною більшістю проголосував за заборону електросамокатів


13:0703.04.2023

Париж проголосував за заборону електросамокатів з прокату на своїх вулицях. Багато представників індустрії побоюються, що такі зміни у Парижі, де самокати вперше з’явилися у 2018 році, матиме хвильовий ефект в інших містах, пише УНН з посиланням на TechCrunch.

Париж був одним з найбільш жорстко регульованих ринків електросамокатів, на що компанії вказували як на приклад того, як вони можуть добре поводитися у містах. Проте, попри обмеження максимальної швидкості самокатів до 10 кілометрів на годину і вимогу до водіїв використовувати спеціальні паркувальні зони або сплачувати штрафи, Париж став першим містом, яке повністю змінило свою політику у цій сфері.

На недільному референдумі, організованому мером Парижа Анн Ідальго, 89% жителів Парижа проголосували проти того, щоб залишити в місті прокат електросамокатів. Три компанії, які мають контракти на роботу в Місті Світла, повинні будуть вивести свої автопарки – загалом 15 000 електросамокатів – до 1 вересня.

У неділю Ідальго сказав, що скутери є причиною багатьох нещасних випадків і що бізнес-модель надто дорога, щоб бути стійкою: 10-хвилинна поїздка коштує близько 5 євро.

Референдум не має обов’язкової сили, тому Ідальго все ще може ухвалити – малоймовірне, однак – рішення залишити електросамокати в місті, зважаючи на низьку явку, зафіксовану на голосуванні у неділю.

Читайте: В Україні самокати та моноколеса визнали транспортними засобами



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube