Миколаївці співчувають. В окупованому Бердянську з кранів тече технічна вода (ВІДЕО)


17:0528.03.2023

У тимчасово окупованому Бердянську майже зникла вода з Дніпра, містянам подають технічну воду з річки Берда. У місті приблизно така ж ситуацію, яка була ще у вісімдесяті роки, коли через водопровідну мережу подавалася технічна вода, а питна вода офіційно подавалася лише через колонки.

Це повідомив Суспільному заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.

За словами посадовця, питну воду містяни беруть з 4-х колонок. В них подається вода зі свердловин з села Азовське.

“Каховське водосховище ще у січні обміліло, і не могло наповнювати водою водогін. Через те що окупанти “гралися” з цим водосховищем, і спустили воду. В результаті виникла така ситуація. Це може дуже сильно зашкодити й Криму, він може залишитися взагалі без централізованого водопостачання”.

Як зазначив Віктор Дудукалов, бердівська вода з річки Берда, яка подається людям в крани, не є питною, вона — виключно технічна.

“Велике питання з коагулянтами, які пом’якшували цю воду раніше, щоб її привести до відповідного рівня. Щоб можна її споживати. Через те, що вода в жахливому стані, і інфраструктура в такому стані знаходиться — через це навіть виходять з ладу прилади побутові”.

Містянам доводиться купувати воду в тих виробників, які працюють при окупаційній владі, наголосив посадовець:

“Практично ту саму воду, що у водопровідних мережах, окупанти беруть очищують. Власне роблять з неї трошки краще, ніж те, що раніше було в кранах. Але це гірша, ніж раніше була питна вода, яку могли замовити, телефоном”.

За словами Віктора Дудукалова, місцеві є заручниками цієї ситуації, яка може змінитися тільки з деокупацією півдня України.

“Проблема в тому, що ми не можемо навіть спокійно розраховувати на природні джерела, бо Бердянськ знаходиться на морі й буріння вниз приведе до морської води, підґрунтових вод. В Бердянську немає такого, як в Токмаку чи в Мелітополі, що можна робити скважину й користуватися цією водою”.

До того ж, зазначив посадовець, того обсягу не вистачить, треба дуже багато свердловин пробурити. Перспективи вкрай погані, кілька місяців спеціалісти дають на те, що така система може функціонувати. Як ця проблема буде розгортатися далі — не відомо, сказав голова Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube