Архієрей УПЦ (МП) оголосив про початок голодування на підтримку братії Лаври. Чому з цього сміються? (ФОТО)


12:1027.03.2023

Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука, архієрей УПЦ (МП), голосив про початок голодування 27 березня на підтримку братії Києво-Печерської лаври. Його рішення викликало не ту реакцію, на яку він розраховував, хоча люди вважають, що дієта ченцю не завадить.

Про голодування священнослужитель заявив під час спілкування з користувачами Facebook, а коментар щодо цього опублікувала журналістка Соня Кошкіна на своїй Facebook-сторінці.

Так, ієрарх УПЦ заявив, що у нього, як у простого вірянина, “серце кров’ю обливається”, дивлячись на те, що відбувається зі святинею в Києві. Саме тому він вирішив голодували на підтримку братії Києво-Печерської лаври й налаштований робити це у Свято-Миколаївському монастирі у Запоріжжі.

Журналістка, яка явно має інсайди про те, що твориться у УПЦ (МП), написала наступне.

“І сміх і гріх. Найупоротіший та найбільш затятий сєпар в УПЦ типу не МП, Запорізький Лука оголосив голодування в підтримку братії Києво-Печерської Лаври. Раніше ця гніда зривала обміни. В травні – погрожувала піти з Собору УПЦ МП, звинувачуючи Блаженнійшого Онуфрія в «творенні розколу з Москвою» (це – дослівно). В грудні – пресувала очільників парафій на окупованій території Запорізької області, щоб ті переходили під омофор Москви (ті, слава Богу, відмовилися). Лука приймав участь в «стоянні» на Банковій. А от тепер – голодує.

Для людини зі сторони цей його вчинок може здатися навіть подвигом. Самопожертвою. Стражданням за віру православну. Але ті, хто хоч трохи в контексті, хоча б поверхово, тупо ржуть. Бо голодає Лука регулярно. Не тому, що він – щирий віруючий, а тому, що має давні проблеми з зайвою вагою. Дуже зайвою. Після двох операцій по урізанню шлунка йому вдалося схуднути майже на два центнери. Тож періодичне утримання від їжі для нього – життєва необхідність. А зовсім не якийсь там подвиг. Навіть тут без лукавства не можуть.

Архієрей УПЦ (МП) оголосив про початок голодування на підтримку братії Лаври. Чому з цього сміються? (ФОТО) 1
Архієрей УПЦ (МП) оголосив про початок голодування на підтримку братії Лаври. Чому з цього сміються? (ФОТО) 7
Архієрей УПЦ (МП) оголосив про початок голодування на підтримку братії Лаври. Чому з цього сміються? (ФОТО) 3
Архієрей УПЦ (МП) оголосив про початок голодування на підтримку братії Лаври. Чому з цього сміються? (ФОТО) 8
Архієрей УПЦ (МП) оголосив про початок голодування на підтримку братії Лаври. Чому з цього сміються? (ФОТО) 5
Архієрей УПЦ (МП) оголосив про початок голодування на підтримку братії Лаври. Чому з цього сміються? (ФОТО) 9

Фото до і після. Після – останнє.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube