Міноборони закликає не обговорювати контрнаступ


21:3825.03.2023

У Міністерстві оборони України закликають не обговорювати майбутній контрнаступ ЗСУ. Заступник міністра Ганна Маляр нагадала, хто має право оприлюднити інформацію на цю тему, пише Кореспондент.

“Добре, що ніхто в паблику не обговорював контрнаступ у Харківській області до його початку. І було повністю закрито зону бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій. Тиша дала військовим виграти час та робити свою роботу”, – зазначила Маляр.

Заступник міністра нагадала, що стратегічні військові плани та задуми мають право оприлюднити троє людей: верховний головнокомандувач (президент), міністр оборони, головнокомандувач. Решта можуть лише цитувати офіційні повідомлення.

“Не треба ставити в ефірах питання експертам “А як же там контрнаступ?”, не потрібно писати блоги на цю тему та пости, не потрібно взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії. У нас один стратегічний план – звільнити всі наші території. А деталі – це вже військова таємниця. Їх оприлюднять три вищезгадані особи, коли є таке військове завдання. Бо інформація – це теж зброя, і ми нею теж воюємо”, – наголосила Ганна Маляр.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube