Bloomberg: пригожин планує перекинути вагнерівців до Африки через невдачі в Україні


22:0123.03.2023

євген пригожин, засновник групи найманців «Вагнер», готується згорнути операції своєї приватної армії в Україні після того, як російському військовому командуванню вдалося скоротити ключові постачання людей та боєприпасів, повідомляють джерела Bloomberg, знайомі із цим питанням, передає УНН.

пригожин, якого силовики та політичний істеблішмент розглядають як загрозу, що зростає, бореться з нестачею робочої сили та боєприпасів в Україні після того, як йому заборонили вербування з в’язниць, його основного джерела новобранців, і позбавили припасів.

«пригожин усім заважає, — каже Тетяна Станова, фундаторка політичного консалтингу R.Politik. «Його єдиний захист зараз — це його особисті стосунки з путіним, який все ще вважає його у певному сенсі корисним».

«пригожин став надто незалежним, що порушило баланс між елітними кланами», – сказав Андрій Колесников, старший науковий співробітник Фонду Карнегі.

Після кількох тижнів публічних скарг на те, що військові не доставляють життєво важливих снарядів та інших предметів постачання, раніше цього місяця пригожин визнав, що після завершення битви за Бахмут Вагнеру доведеться «перезавантажити та скоротити його чисельність».

Наразі немає жодних ознак того, що пригожин передислокує війська до Африки, але люди, знайомі із ситуацією, повідомили, що операції там, ймовірно, привернуть більше його уваги у майбутньому, оскільки ситуація в Україні стала складнішою для його сил.

В опублікованому в понеділок оголошенні про прийом на роботу запрошуються претенденти на вакансії найманців на шість місяців в Україні та на 9-14 місяців в Африці із зазначенням, що тих, хто хоче служити в африканських країнах, буде відправлено до резерву.

Нещодавно з’явилися повідомлення про те, що Вагнер переміщається в Буркіна-Фасо після того, як країна наказала французьким військам піти.

Читайте: Сирський заявив, що “Вагнер” під Бахмутом видихається, і “скоро ми скористаємось цією нагодою” (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube