Росіяни добре вміють окопуватись, і частина з них тільки цим і займається – їм взагалі не видають зброї – The New York Times


20:1019.03.2023

Російські військові дуже добре вміють окопуватись, і частина з них тільки цим і займається – їм взагалі не видають зброї. Так описав тактику ворога під Бахмутом український солдат кореспондентові The New York Times, передає УНН.

«Він копальник», — каже український військовиий Ярослав, маючи на увазі одного з беззбройних людей, яких російські командири посилають під вогонь українців копати окопи та носити боєприпаси.

«У них дуже добрий поділ завдань, — сказав Ярослав. «Хто тільки копає, хто приносить боєприпаси, хто стріляє і окремо робить штурм».

Росіяни дуже добре вміють окопуватись, додав Ярослав. Як тільки їхні війська просуваються вперед, люди з лопатами заходять ззаду і копають окопи та бункери, тоді як інші несуть боєприпаси та ховають їх у ямах.

Що ще вражає співрозмовника NYT, то це зневага росіян до смерті.

«У перший місяць щодня, п’ять-шість разів на день, групи по 10-15 осіб наступали на наші позиції піхоти через лісову смугу. Їх убивають, і приходять наступні… Це щось небачене. Наші хлопці думають, чи не під наркотиками вони. Інакше як вони можуть йти на вірну смерть, переступаючи через трупи своїх товаришів по службі. Тут можна трохи збожеволіти», — каже Ярослав.

Читайте: Росіяни використовують торент-трекери для хакерських атак, – Держспецзв’язку



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube