В Дубаї показали робота-дельфіна, який “служить” на митниці (ФОТО)


20:0718.03.2023

Митна служба Дубаю (Об’єднані Арабські Емірати) продемонструвала робота-дельфіна, який допомагає відомству охороняти кордони країни.

Про це повідомляє Alarabiya News.

Dubai Customs Dolphin – морський робот, який за формою нагадує дельфіна, оснащений передовими технологіями, включаючи водонепроникну 12-мегапіксельну камеру 4k, прикріплену до «роботизованої руки», яка може рухатися під кутом 220 градусів.

В Дубаї показали робота-дельфіна, який "служить" на митниці (ФОТО) 1
В Дубаї показали робота-дельфіна, який "служить" на митниці (ФОТО) 5

Апарат може плисти зі швидкістю 16 км за годину, записувати відео в реальному часі та робити фотофіксацію у високій роздільній здатності.

В Дубаї показали робота-дельфіна, який "служить" на митниці (ФОТО) 3
В Дубаї показали робота-дельфіна, який "служить" на митниці (ФОТО) 6

Він також може сканувати певні місця під водою за допомогою GPS. Радіус його контролю та потокової передачі становить близько 1 000 метрів.

«Однією з найсильніших сторін у митниці Дубаю є культура, яку ми створили тут. Культура інновацій і культура мотивації, де ми завжди заохочуємо наших співробітників усіх рівнів, усіх національностей подавати свої ідеї вдосконалення, ідеї розвитку, інноваційні ідеї», – заявив Халід аз-Заруні, керівник відділу інновацій Дубайської митниці.

Інспектори можуть дистанційно контролювати митних «дельфінів» і відправляти їх стежити за морськими суднами та їхнім рухом перед тим, як вони зайдуть у порт.

Ця технологія дозволяє митникам виявляти будь-які спроби суден позбутися заборонених товарів до того, як вони зайдуть на інспекційний причал.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube