Повітряні сили ЗСУ запропонували НАТО створити “авіаційну коаліцію”


17:3316.03.2023

Командувач Повітряних сил Збройних сил України (ПС ЗСУ) генерал Микола Олещук у четвер, 16 березня, запропонував під час зустрічі командувачів ЗС країн-членів НАТО створити “авіаційну коаліцію”, яка допоможе Україні отримати сучасну авіацію. Про це повідомив речник командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат, пише Кореспондент.

“Сьогодні завершився симпозіум командувачів Повітряних сил країн-членів НАТО, в якому взяв участь і командувач ПС ЗСУ генерал Микола Олещук. Він розповів про багато речей, що саме відбувається зараз на фронті, які саме потрібні потужності для того, щоб збільшити потенціал нашої системи ППО, як наземних систем, так і повітряних”, – розповів він.

Командувач ПС ЗСУ звернувся до своїх колег із НАТО з пропозицією створити авіаційну коаліцію під гаслом Перемога в небі кується на землі, додав Ігнат.

“Перемога в небі справді кується на землі, і така “авіаційна коаліція” могла б працювати за типом “танкової коаліції”. (Олещук. – Ред.) Звернувся до колег по допомогу у процесі отримання Україною сучасних літаків для того, щоб ми якнайшвидше вибороли повітряний простір над українською територією і допомогли нашим наземним військам”, – розповів речник.

Він також відповів на запитання про те, як відреагували на таку пропозицію учасники засідання. За його словами, їхня реакція має проявлятися в діях і “можливо, в заявах певних лідерів”.

Читайте: Ігнат: Дізнаєтеся, що система Patriot в Україні, коли буде збито перший ворожий літак



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube