Вчені заявили про небезпеку туалетного паперу


22:1115.03.2023

Вчені з Університету Флориди в США досліджували 21 бренд туалетного паперу та дійшли висновків, що у всіх виробах виявлено перфторовані хімічні сполуки, які ще називають “вічні хімікати”. Вони небезпечні для здоров’я людей та навколишнього середовища в цілому. Про це пише Кореспондент.

Експерти наголошують, що “вічні хімікати” токсичні і практично не розкладаються. Тому є значним джерелом забруднення води.

Зокрема, на станціях очищення стічних вод хімічні речовини можуть потрапляти в осад, який надалі розкидається на орних землях як добриво або виливається у природні водойми.

“Туалетний папір слід розглядати як потенційно основне джерело PFAS, що потрапляє до систем очищення стічних вод”, – заявили експерти.

За їхніми словами, “вічні хімікати” – це близько 14 тис. штучно синтезованих речовин, у тому числі тефлон.

Такі елементи використовують для надання товарам стійкості до дії води, плям та тепла. Крім того, їх застосовують для фарбування одягу, упаковок для їжі, виробництва косметики та покриттів для кухонного посуду.

Зазначається, що “вічні хімікати” пов’язані з розвитком онкозахворювань, ускладненнями у плода під час вагітності, захворюваннями печінки, нирок, аутоімунними розладами та іншими серйозними проблемами в організмі людини.

Читайте: Чому кіт прокидається рано і не дає господарям спати – вчені знайшли відповіді



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube