Нідерланди передадуть Україні два мінні тральщики класу Alkmaar для берегової охорони (ВІДЕО)


18:1814.03.2023

Нідерланди разом з Бельгією передадуть українським військовим кораблі для виявлення та знешкодження мін для берегової охорони. Окрім цього вони організують навчання для українських підрозділів.

Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час брифінгу в Одесі.

За її словами, системи будуть передані Україні у 2025 році.

“У Нідерландах, як у мореплавній державі, у нас є велика морська традиція і ми розуміємо стратегічну та економічну важливість гаваней в Одесі для того, щоб імпортувати їжу, для того, щоб торгувати. І це, безумовно, має зв’язок із рештою світу. Нідерланди надають два мінні тральщики класу Alkmaar і ми розпочнемо готувати українські підрозділи для того, щоб вони знали як використовувати ці човни”, – розповіла Оллонгрен.

Вона зауважила, що гавані Одеської області мають досить стратегічну та економічну важливість для дії зернової угоди.

При цьому міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що наразі утворюється корабельна коаліція.

“Британія вже передала нам два таких мінних тральщиків, на них вже є два українських екіпажі та піднято український прапор, тобто сьогодні в українському флоті є два мінних тральщики від Британії”, – повідомив Резніков.

Він також заявив, що до британських тральщиків приєднаються екіпажі на кораблях від Нідерландів та Бельгії.

“Вже щонайменше 3 країни є в складі цієї коаліції. Морська держава Україна буде розвивати свій флот. Плюс ми будуємо український флот в Туреччині. Тепер можемо сміливо говорити, що утворена корабельна коаліції”, – наголосив міністр.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube