Києво-Печерській лаврі пройде ревізія – представників УПЦ МП попередили про відповідальність у разі зникнення мощів святих


08:3112.03.2023

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко попередив представників УПЦ МП про кримінальну відповідальність у разі переміщення в інше місце з Києво-Печерської лаври музейних експонатів, зокрема мощів святих.

Про це Ткаченко сказав в ефірі телемарафону.

“Я хотів би наголосити про всяк випадок, що крім нерухомого майна, там є ще музейні експонати, понад 800 екземплярів, в тому числі мощі святих, які були передані на використання монахам, і щодо них буде окрема ревізія, наскільки вони там збережені.

Я хотів би попередити… якщо рухоме майно, власне музейні експонати, в тому числі мощі, якимось чином кудись будуть переміщені. Остання ревізія була у 2018 році, і все це зафіксовано, всі об’єкти є в переліку. Будь-який крок, який зможуть здійснити представники УПЦ МП відносно рухомого майна, власне музейних експонатів, буде зафіксований, і вони будуть мати кримінальну відповідальність”.

Міністр наголосив, що міжвідомча комісія дійшла висновків, що з боку УПЦ МП в Лаврі “були порушення щодо використання майна, і їх досить багато, в тому числі новобудови на території Нижньої Лаври без відповідних дозволів, і багато інших речей”.

Ткаченко зазначив, що до складу комісії щодо ревізії включені представники СБУ і МВС.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, на території Лаври виявлено 36 самозабудов – ЗМІ (ДОКУМЕНТ)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube