Україна отримає навесні першу партію танків Leopard 1


16:2611.03.2023

Перша партія Leopard 1 у рамках дансько-німецько-нідерландського проєкту з передачі танків Україні буде поставлена українській стороні навесні.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт МО Данії, про це заявив виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен за результатами відвідування німецького підприємства Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), яка займається підготовкою танків Leopard 1 для передачі України.

“Я дуже радий, що відвідав FFG. Я був там, щоб переконатися, що робота з підготовки танків “Леопард 1″ для України просувається, щоб ми могли відправити їх якнайшвидше. Я пишаюся тим, що Данія у співпраці з іншими країнами підтримує українську боротьбу за свободу цією великою і важливою пожертвою, і ми все ще сподіваємося, що зможемо доставити перші танки в Україну навесні”, – заяви він.

У міністерстві нагадали, що уряд Данії розпочав співпрацю з Німеччиною та Нідерландами з метою передачі Україні щонайменше 100 танків Leopard 1.

“Данія розпочала проєкт з модернізації великої кількості танків Leopard 1A5 спільно з Нідерландами та Німеччиною на початку лютого. Першим етапом проєкту є якнайшвидша поставка танків для двох батальйонів – що еквівалентно приблизно 80 танкам – у найкоротші терміни. Очікується, що перші танки будуть готові навесні і використовуватимуться для тренувань українських військових”, – йдеться у повідомленні.

У рамках проєкту Україні буде запропоновано навчання та тренування з використання танків, а також запасні частини та комплект боєприпасів.

Як повідомляло Інше ТВ, Виробник деталей для Leopard 2 та Leclerc розширює потужності та кількість робочих, – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube