росія здійснила понад 40,5 тисяч обстрілів України – зруйновано понад 152 тисячі житлових будинків (ВІДЕО)


15:2911.03.2023

Разом із житловими будинками з початку повномасштабного вторгнення російськими ракетними ударами зруйновано понад 60 тисяч об’єктів загальної інфраструктури.

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив в етері телемарафону «Єдині новини», інформують в Нацполіції України.

Міністр наголосив, що в тих містах, де були наймасштабніші наслідки ракетних ударів ворога, підрозділи системи МВС зробили все для того, щоб громадяни почувалися в безпеці. Зокрема, зазначив він, змогли отримати допомогу в пунктах незламності, а також від рятувальників та поліцейських, які першими приїздять на місця подій, щоб ліквідувати пожежі, рятувати людей з-під завалів і оперативно разом зі співробітниками СБУ задокументувати воєнні злочини.

Ігор Клименко повідомив, що наразі зареєстровано 66300 кримінальних проваджень щодо вчинення злочинів військовослужбовцями росії.

«Більшість з них – 80% – це порушення законів та правил ведення війни», – підкреслив міністр.

За його словами, слідчі поліції документують ці злочини і за підслідністю передають СБУ для подальшого їх розслідування та притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності.

Крім того, задокументовані поліцейськими матеріали, додав міністр, передаються до Офісу Генерального прокурора України, який на їх основі готує матеріали до судів міжнародних інстанцій.

«По них готуються матеріали, щоб потім міжнародні суди розглядали в подальшому ці справи щодо скоєння воєнних злочинів на території нашої країни», – зазначив Ігор Клименко.

Міністр подякував журналістам і громадянам, які допомагають поліцейським у документуванні воєнних злочинів росіян.

«Останні обстріли, які відбулися в нашій країні 9 березня, показали, що наші громадяни і наші журналісти уже про це пишуть не в пабліки, а заявляють на лінію 102 в Національну поліцію. І я вдячний кожному громадянину, і блогерам і журналістам за те, що ми навчилися слухати один одного, що ми навчилися протистояти ворогу в такий спосіб», – підсумував Ігор Клименко.

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні рашисти обстріляли Миколаївське шосе в Херсоні – 3 загиблих (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube