В Україну із Франції завезли хворі устриці


06:0611.03.2023

Про це повідомляє Миколаївське районне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Надійшло “Повідомлення RASFF від 02.03.2023 № 2023.1260-fup 4 стосовно виявлення норовірусу в устрицях (Crassostrea gigas), що експортувалися з Франції (виробник: Les jardins ostréicoles de tatihou, France; пакувальник: Friulpesca SRL, Italy) до України (одержувач: ТзОВ “МЕТРО Кеш енд Кері Україна”, проспект Петра Григоренка, 43, м. Київ), – йдеться у повідомленні.

Довідково. Норовірус (інші назви — вірус Норуолк (Норфолк) — одна з найпоширеніших причин шлунково-кишкових інфекцій вірусного походження. Норовірус, який відрізняється високою заразністю і стійкістю, здатний викликати масштабні епідемії. До нього сприйнятливі всі, незалежно від віку і статі. Він спокійно витримує навіть сильні перепади температур і не реагує на безліч дезінфікуючих засобів. Імунітет після перенесеної інфекції не стійкий, зберігається від півроку до двох років (зазвичай 6-8 тижнів), але навіть протягом цього часу можна захворіти іншим штамом Норовірусу.

Миколаївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про це.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube