Жах. В США померла біженка із Конго з “кам’яним немовляв” в животі. І це не перший випадок


19:3809.03.2023

У США від важкого недоїдання померла жінка з Конго, після того, як було виявлено, що так звана “кам’яна дитина” блокує її кишечник.

Внаслідок рідкісного захворювання 50-річна конголезька жінка протягом дев’яти років носила у своєму тілі кальцифікований плід, званий літопедіон, передають Факти.

Прибувши до США, конголезька біженка звернулася до лікарні зі скаргами на спазми шлунка, нетравлення та відчуття булькання після їжі.

Сканування виявило мертвий 28-тижневий плід, що застряг у нижній частині її живота, який тиснув на кишечник.

Однак жінка відмовилася від операції з видалення новоутворення, заявивши, що у неї “немає в серці це робити”.

У журналі Journal of Medical Case Reports лікарі заявили, що пацієнтка вважає, що її стан здоров’я пов’язаний із заклинанням, яке хтось у Танзанії наклав на неї.

Дев’ятьма роками раніше, коли вона вперше зрозуміла, що втратила дитину, медичні працівники табору біженців звинуватили маму у “злих справах”, вбивстві своєї дитини та вживанні наркотиків.

Ця зустріч змусила її боятися медиків і з цього моменту вона відмовлялася від будь-якого лікування.

Жінка запевнила медичну бригаду США, що повідомить, коли буде готова. Я не боюсь смерті, заявила жінка.

Але через 14 місяців вона померла від недоїдання після того, як плід заблокував її кишечник.

Лікарі заявили, що цей випадок наголосив на несприятливому впливі “медичної недовіри”.

У статті 1996 року в Журналі Королівського медичного товариства написано, що в медичній літературі було описано лише 290 випадків літопедіона.

Найраніший із них належить 68-річній француженці мадам Коломб Шатрі. Після її смерті в 1582 році, при розтині було виявлено, що вона носить у черевній порожнині повністю розвинене кам’яне немовля.

Шатрі, чий живіт, як казали, був “опухлим, твердим і болючим протягом усього її життя», виношувала свою кам’яну дитину 28 років.

Ще в 2013 році літня колумбійська жінка була приголомшена, коли звернулася до лікаря з болем у ділянці тазу, і їй сказали, що біль викликаний 40-річним “кам’яним немовлям”.Читайте також:Величезна пухлина перетворювала її на чоловіка: у Львові врятували жінку і подарували шанс на материнство

У 2009 році 92-річній китаянці Хуан Іцзюнь видалили кам’яне немовля, яке вона носила понад півстоліття.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube