Близько 5 млн га земель в Україні непридатні для посівів через війну


13:4603.03.2023

Близько п’яти мільйонів гектарів сільськогосподарських земель поки що непридатні до використання через замінування, забруднення вибухонебезпечними залишками або бойові дії, що тривають. Про це 2 березня заявив голова Аграрного комітету Верховної Ради Олександр Гайду із посиланням на дані від обласних військових адміністрацій, пише Кореспондент.

“Наприклад, озимих культур засіяли всього на площі 4,5 мільйона гектарів, хоча минулого року ці культури висіяли на 7,7 мільйона гектарів. Це безпосередньо впливає на продовольчу стабільність країни. Тому сьогодні наше першочергове завдання за допомогою міжнародних партнерів створити умови для розмінування землі малих та середніх аграріїв, які не мають можливості зробити це самостійно”, – наголосив депутат.

Він додав, що представники Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) планують виділити у 2023 році близько 50 мільйонів доларів на закупівлю механізованих засобів розмінування та підготовку операторів таких засобів для очищення українських територій.

Читайте: В Миколаєві після російських атак збитки довкіллю внаслідок забруднення рослинною олією акваторії Бузького лиману та земельних ділянок складають 39,9 млрд грн. (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube