У найближчі сто років не буде примирення з РФ – Шмигаль


15:4626.02.2023

Примирення України з Росією буде неможливим упродовж багатьох поколінь. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю німецькому тижневику Focus, повідомляє Кореспондент.

“Примирення, співпраця – ні, не в найближчі сто років. Росія має спочатку змінитись, бути демократизованою, демілітаризованою та денуклеаризованою”, – зазначив глава українського уряду.

За його словами, країна готова боротися за свободу та незалежність до перемоги, яка полягає у звільненні всіх окупованих територій.

“Ми – суверенна країна з міжнародно-визнаними кордонами. Єдиний компроміс – повне виведення російських військ з України до кордонів 1991 року. Росіяни повинні припинити стріляти, зупинити агресію і залишити нашу територію. Я вважаю, що зміна кордонів була б неприйнятним компромісом і для Європи”, – пояснив він.

Шмигаль зауважив, що будь-які варіанти із заморожуванням війни лише зіграють на руку Росії та призведуть до ще однієї великої війни. Крім того, українське суспільство не допустить жодних компромісів щодо територіальної цілісності, додав прем’єр.

“Тисячі наших найкращих людей загинули не для того, щоб ми шукали компроміс із кривавим терористом і агресором, який шантажує весь світ”, – резюмував глава українського уряду.

Читайте: Поки йде війна, податкових змін, щонайменше революційних, не буде, – Шмигаль 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube