Без розголосу. В Україні створили бездротову вибухову систему ПК-8, в ЗСУ її вже знають (ФОТО, ВІДЕО)


14:1825.02.2023

Технологія Mobile Soft дозволяє дистанційно знищувати техніку, піхоту і навіть об’єкти інфраструктури на відстані до 4 км.

Підрозділи Територіальної оборони Збройних Сил України отримали 35 комплектів бездротових інженерно-саперних систем ПК-8 українського виробництва. Подробиці про цей проєкт з’ясував “5 канал“.

Загальна вартість партії становила 1,75 млн грн. ПК-8 призначена для бездротового керування мінними полями й окремими вибуховими пристроями на відстані до 4 км. Її можна застосовувати як у бойових, так і в інженерних цілях, знищуючи ворожу піхоту, техніку чи об’єкти інфраструктури.

Полковник сил ТрО Олексій Кравчук розповів, що комплект ПК-8 дозволяє саперам заряджати вибухові пристрої під час поїздки в машині. Їх також можна запрограмувати та розмістити у потрібному місці, щоб вибух стався автономно, без команди людини — функція стане в пригоді спецпідрозділам, які діють у тилу ворога.

ПК-8
Інженерно-саперна система ПК-8Фото: АрміяInform

Як повідомив на презентації директор компанії розробника Mobile Soft, українські фахівці працювали над створенням ПК-8 з 2015 року, а після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року потреба української армії у ній значно зросла.

Розробку тримали таємно до самого моменту презентації, проте під час випробувань система вже встигла добре показати себе у боях.

Розробники кажуть, що подібні технології вже є на озброєнні й української, і російської армії — це спадщина СРСР. Нова система ПК-8 перевершує їх у дальності роботи та функціональності.

Нагадаємо: На оборонному ярмарку в Абу-Дабі український виробник зброї показав керовану ракетну систему (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube