РФ, схоже, змінила підхід і тепер прагне виснажити армію України, а не захоплювати нові великі території, – Міноборони Британії


11:5824.02.2023

З 2014 року стратегічна мета Росії в Україні, швидше за все, була незмінною – це контроль. У 2014-2021 роках РФ для втілення цієї мети вела підривану діяльність, зокрема розпалюванням неоголошеної війни в Донецькій та Луганській областях та анексією Криму.

Про це йдеться у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії, пише ЛБ.

Початок повномасштабної війни 24 лютого 2022 року зі спробою захопити всю Україну та повалити її уряд став новим підходом РФ.

“До квітня 2022 року Росія зрозуміла, що це не вдалося, і зосередилася на розширенні та формалізації свого панування над Донбасом і півднем. Вона досягла повільного та надзвичайно дорогого прогресу”, – вважають у Міноборони Британії.

Останніми тижнями Росія, ймовірно, знову змінила свій підхід. Тепер її кампанія, швидше за все, спрямована на виснаження української армії, а не на захоплення значної нової території. Російське керівництво, ймовірно, проводить довгострокову операцію, де вони вважають, що переваги Росії в населенні та ресурсах зрештою виснажать Україну.

Читайте: Що буде, якщо вихідними стануть 3 дні на тиждень? В Британії завершився піврічний експеримент, результати приголомшливі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube