Російсько-українська війна почалась у 2014-му: в Києві відкрилась виставка «Лютий: грані незламності» (ФОТО)


18:3121.02.2023

У Києві, в галереї протестного мистецтва Музею Майдану, відкрилася виставка «Лютий: грані незламності».

Як розповіли організатори, виставка покликана вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх полеглих від рук російського агресора за ці дев’ять років, а також нагадати, що війну з нами росія розпочала не минулого року, а ще 20.02.2014.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, передає Інше ТВ.

Відкриваючи виставку, начальник ЦДВІ ЗСУ полковник Ігор Косяк зазначив: «Концептуальним наративом представленої сьогодні на широкий огляд виставки є висвітлення супротиву українського суспільства російській гібридній агресії під час Революції Гідності та подальших подій в Криму, під час відбиття збройної агресії рф на сході України та широкомасштабного вторгнення, здійсненого рф в лютому 2022 року. Ми платимо страшну ціну за свободу, незалежність, право жити у вільній країні. Не ми обирали ці дати, але саме лютий в 2014 та в 2022 став яскравим символом нашої незламності, відчайдушної боротьби нашого народу проти російського рабства, за незалежність та європейське майбутнє України».

«Українське суспільство зробило свій вибір у 2014 році. Важливо про це говорити постійно. Цей маркер свободи, наратив нашої боротьби за незалежність, розпочався з подвигу Героїв Небесної Сотні. Боротьба продовжується, зараз за волю і територіальну цілісність України свої життя віддають наші військові. Я дякую всім військовим й усім організаторам виставки. Ми обов’язково переможемо», — наголосив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

В підготовці виставки, ініційованої Центром дослідження воєнної історії Збройних Сил України Військово-наукового управління ЗСУ, взяли участь співробітники Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні Музею Революції Гідності; фахівці Українського інституту національної пам’яті та викладачі Національного університету оборони України. Ними були зібрані унікальні експонати, які є не лише свідченням про злочини росіян, але й демонструють незламність характеру громадян України, нашу єдність та здатність до рішучого опору підступному агресору.

Виставка в Музеї Майдану (Липська, 16) триватиме з 20 лютого по 30 березня і відкрита до огляду для всіх бажаючих.

Як повідомляло Інше ТВ, День пам’яті Героїв Небесної Сотні – це нагадування про високу ціну нашої свободи і про цінності, за які ми воюємо, – Залужний



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube