Китайську компанію, що постачає РФ обладнання для дронів і ракет, внесли до списку міжнародних спонсорів війни, – НАЗК


08:1121.02.2023

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську компанію ComNav Technology у перелік міжнародних спонсорів війни.

Про це йдеться на сайті НАЗК, пише ЛБ.

ComNav виробляє і постачає до Росії навігаційне та радіолокаційне обладнання. Йдеться про навігаційні модулі із підтримкою російської системи ГЛОНАСС (аналог американського GPS).

“Такі модулі можуть застосовуватися у російських та іранських дронах, а також російських ракетних системах для обстрілів України. Докази цього Агентству надала Рада економічної безпеки України”, – повідомили в НАЗК.

За інформацією очільника відомства Олександра Новікова, від початку повномасштабного вторгнення і до 30 грудня 2022 року ComNav Technology здійснила 73 постачання на територію Росії на загальну суму в $2,1 млн.

“Найчастіше компанія постачала Росії саме навігаційне та радіолокаційне обладнання. НАЗК внесло ComNav Technology до переліку міжнародних спонсорів війни, щоб унеможливити подальше використання цих технологій задля вбивства українців”, – сказав Новіков.

Як повідомляє НАЗК, ComNav Technology є великим китайським виробником мікроелектроніки. Після початку війни компанія не призупинила виробництво модулів з підтримкою ГЛОНАСС та іншої мікроелектроніки для російського ринку.

“…За допомогою системи ГЛОНАСС російські військові здійснюють керування іранськими БПЛА типу Shahed-136: 17 жовтня стало відомо, що у Shahed-136, збитих на території України, були знайдені блоки управління ГЛОНАСС”, – повідомили в Агентстві.

Робота цієї системи майже повністю залежить від модулів іноземного виробництва. Через санкції закупівлі західних модулів стають все складнішими для Росії, тому вона все більше покладається на китайських виробників.

Читайте: Сі Цзіньпін має свій мирний план, США застерігають Китай від передачі зброї РФ, Україна заявила свою позицію (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube