Військова “Відьма” розповіла, за що жорстко карають у ЗСУ і позбавляють премій (ВІДЕО)


18:4119.02.2023

Офіцер ЗСУ Ольга Бігарь, більш відома з позивним “Відьма”, розповіла, за що під час повномасштабної війни карають в українському війську.

В інтерв’ю Наталії Мосейчук вона заявила, що особисто у неї дуже критичне ставлення до алкоголю та до вживання будь-яких психостимулюючих препаратів.

“По-перше, це з міркувань безпеки. Якщо людина під дією алкоголю, вона не отримає грошову винагороду у розмірі 100 тисяч”, – каже боєць. Вона додала, що в армії все жорстко.

“Відьма” пояснила, що в українській армії є основна зарплата, є додаткова нагорода, а є премії. За її словами, якщо зафіксовано випадок алкогольного сп’яніння, складається протокол, військовий позбавляється премії, додаткової винагороди. На нього виписується штраф, і якщо це не бойові умови, то ще й гаупвахта.

Мосейчук уточнила, чи означає це, що спійманий на вживанні алкоголю боєць втрачає всі 100 тисяч гривень премії. Офіцер відповіла, що так, дійсно, він втрачає всі грошові надбавки до зарплати. 

“Не треба кричати, не треба бити. Просто протокол – і все за законом”, – додала Бігарь.

Раніше офіцер ЗСУ Ольга Бігарь розповіла про своє ставлення до мобілізації в Україні. Вона наголосила, що до цього процесу потрібно ставитися свідомо.

Також “Відьма” прокоментувала відео у соцмережах з нашими військовими, які скаржаться на нестачу харчів чи боєприпасів. Вона зізнається, що такі історії – не рідкість. І це її й дивує, й обурює водночас. Офіцер не може сказати, що у ЗСУ немає їжі, нестача боєприпасів – теж неправда, за її словами. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube