До Фінляндії приїхали перші українці, яких переводять з Естонії


10:2516.02.2023

Перші українські біженці з Естонії прибули до Фінляндії у вівторок. За даними Міграційної служби Фінляндії, прибуло менше п’яти українців.

Про це інформує Служба новин Yle, передає Інше ТВ.

Населення Естонії кількісно складає лише близько чверті населення Фінляндії – понад 1,3 мільйона осіб. Станом на кінець минулого року в Естонії за тимчасовим захистом звернулося майже стільки ж українців, скільки у Фінляндії, – понад 40 тисяч.

У Фінляндії, з населенням близько 5,6 мільйона осіб, на отримання тимчасового захисту протягом 2022 року подали заяви 46 000 українців.

Естонія змогла добре подбати про українських біженців, але в довгостроковій перспективі ресурсів не вистачає. Наприклад, є проблеми з організацією довгострокового житла. Обмеженість ресурсів також може вплинути на здатність надавати якісні медичні послуги, освіту та мовну підготовку.

Місцева система прийому в Естонії перевантажена. Щоб допомогти українцям, Фінляндія та Естонія пропонують можливість добровільно переїхати до Фінляндії. Фінляндія готова приймати близько 50-100 українських біженців з Естонії щотижня. Українці за бажанням мають право переїхати до будь-якої країни ЄС.

Для тих, хто хоче переїхати до Фінляндії з Естонії, організовується скоординоване автобусне та поромне сполучення, причому Естонія та Фінляндія покривають витрати.

За даними Міграційної служби, поки що неможливо сказати, наскільки українці в Естонії зацікавлені в переїзді до Фінляндії, оскільки Естонія тільки-но розпочала пілотний проект з обміну інформацією про переїзди.

Як повідомляло Інше ТВ, В Естонії закінчилось житло для біженців. Що пропонують новоприбулим



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube