В Естонії анулювали посвідку на проживання організатору акцій «Бессмертного полка». І випровадили його з країни


07:3316.02.2023

На пропозицію Поліції безпеки Департамент поліції та прикордонної охорони Естонії визнав недійсним посвідку на проживання особи з невизначеним громадянством Сергія Чауліна, який довгий час був відомий своєю прокремлівською діяльністю.

Чаулін залишив Естонію увечері 14 лютого, повідомляється у прес-релізі Департаменту поліції безпеки.

Про це повідомляє естонське видання ERR.ee, передає Інше ТВ.

“На підставі Закону про іноземців (§ 241-1, п. 2) посвідка на проживання іноземця може бути визнаний недійсним, якщо він становить загрозу громадському порядку та державній безпеці.

Сергій Чаулін довгий час активно розповсюджував ворожу пропаганду Російської Федерації. Роками він розпалював національну та політичну ненависть під прапором антифашистського руху. Чаулін також очолював акції “Безсмертного Полку” та керував некомерційною організацією, яка проводила розкольницьку політику Кремля “Російські співвітчизники в Європі”. Неспровокована та необґрунтована агресія Росії проти України, яка відновилася 24 лютого минулого року, пояснює небезпеку такої діяльності”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Чаулін добровільно виїхав з Естонської Республіки до Росії на власний вибір.

Як повідомляло Інше ТВ, в травні минулого року 74-річній жительці Миколаєва, яка адмініструвала у соцмережах групу «Бессмертный полк Николаев», повідомлено про підозру (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube