Завтра в Україні очікується дефіцит електроенергії – Міненерго


16:5512.02.2023

З понеділка в Україні очікується певний дефіцит електроенергії. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає УНН з посиланням на повідомлення міністерства.

За словами міністра, через прогнозоване збільшення споживання та зниження температури повітря у понеділок 13 лютого очікується певний дефіцит електроенергії.

Сьогодні ж генерація електроенергії забезпечує її споживання.

«Сьогодні, 12 лютого 2023 р., в Україні очікувані обсяги виробництва електроенергії відповідають обсягам споживання», – заявив міністр.

У зв‘язку з цим стабілізаційні відключення світла будуть застосовуватись лише в декількох областях, де внаслідок суттєвого пошкодження розподільних мереж є проблеми з доставкою електроенергії всім споживачам.

Міністр нагадав, що вчора після завершення ремонтів до мережі підключили додаткові потужності атомної генерації.

«Відтак в енергосистемі працюють всі 9 енергоблоків АЕС, що розташовані на підконтрольній Україні території. Після надшвидкого виконання ремонтної програми на декількох блоках, вони були включені в мережу наступного дня після масованого обстрілу, що суттєво зменшило дефіцит електроенергії. Це найкраща відповідь українських енергетиків на ворожі обстріли»,- сказав Герман Галущенко.

Читайте: Після ракетної атаки гострий дефіцит е/е, найскладніша ситуація на Харківщині



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube