Вагітних росіянок не пускають в Аргентину – їдуть народжувати заради громадянства


18:1410.02.2023

Співробітники міграційної служби Аргентини відмовилися пустити в країну кількох вагітних росіянок, які прилетіли в Буенос-Айрес. Про це “Сирені” повідомив чоловік однієї з них, пише Медуза.

Так, за даними “Сирени”, 7 лютого міграційна служба не пустила в країну одну вагітну жінку, 8 лютого – ще двох, а 9 лютого – ще близько 15 жінок було затримано. Щоправда, тих із них, хто приїхав із сім’єю, незабаром відпустили, уточнює “Сирена”.

“Настоящее время” повідомляє, що станом на 10 лютого в нейтральній зоні Міжнародного аеропорту імені міністра Пістаріні в Буенос-Айресі залишаються шість вагітних росіянок.

За даними телеграм-каналу “Аргентина російською”, вагітним жінкам відмовляють у в’їзді в країну через Falso turista (“неправдивий туризм”) через передбачувану невідповідність заявленій меті перебування в країні. Щонайменше три жінки звернулися до суду, щоб уникнути депортації. Канал також повідомляє, що в одному з випадків суд став на бік жінки, і їй буде дозволено в’їзд у країну.

Раніше у ЗМІ писали, що 2022 року вагітні росіянки почали активніше їздити до Аргентини, щоб їхня дитина з’явилася на світ на території цієї країни і отримала громадянство “за правом ґрунту”, а її батьки – право на постійне проживання і можливість звернутися за громадянством.

За даними глави консульського відділу посольства РФ в Аргентині Георгія Поліна, 2022 року до південноамериканської країни переїхало до 2500 росіян, багато з яких були вагітними жінками, які приїхали з метою народити там дитину. Дипломат також припустив, що 2023 року кількість росіян, які переїхали, може сягнути 10 тисяч.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube