Росіяни зазнали серйозних втрат в районі Вугледару і намагаються наступати в районі Бахмуту – ISW


07:0510.02.2023

Російські військові намагаються наступати у районі Бахмута Донецької області. Також внаслідок неналагоджених дій зазнали серйозних втрат у районі Вугледару, втративши за день понад десять танків та БМП.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Луганський напрямок: ЗСУ знищують сучасну техніку ворога під Кремінною

Війська РФ продовжили наступальні дії на лінії Сватове-Кремінна. За повідомленням Генштабу ЗСУ, українські війська відбили атаку російських військ у районі Стельмахівки за 15 км на захід від Сватового.

У Міноборони Росії заявили, що підрозділи Центрального військового округу діють на лиманському напрямі та застосовують термобаричні реактивні системи залпового вогню ТОС-1. Кадри, опубліковані 9 лютого, також показують український удар по російській бойовій машині БМПТ “Термінатор” приблизно за 8 км на південь від Кремінної, що свідчить про те, що російське командування спрямовує на цю ділянку фронту нову техніку.

Згідно з зведенням Генштабу ЗСУ, українські війська відбили атаку російських військ під Білогорівкою. Російський блогер заявив, що окупанти ведуть наступ приблизно в 5 км на південь від Кремінної.

Донецький напрямок: окупанти зазнали серйозних втрат у Вугледара

Окупанти 9 лютого продовжували наземні атаки довкола Бахмута. ЗСУ відбили російські атаки на сам Бахмут; на північний схід від Бахмута поблизу Федорівки (15 км на північний схід); на північ від Бахмута в районі Червоної Гори (4 км на північ) та Парасковіївки (5 км на північ).

Повідомляється, що окупанти останнім часом змінили свою тактику в районі Бахмута і зосередили увагу не стільки на лобових ударах по невеликих населених пунктах, скільки на перекритті українських наземних комунікацій у Бахмут трасою E40 Бахмут-Слов’янськ та T0504 Костянтинівка-Часів Яр.

За повідомленнями російських блогерів, бойовики ПВК “Вагнера” просуваються у бік Івановського і атакують уздовж траси E40 в районі Оріхово-Васильівка (10 км на північний захід від Бахмута).

Стверджується, що окупанти відновили штурмові операції на околицях Вугледара. Судячи з того, що окупанти на цьому напрямку використовують добровольчі батальйони, що діяли в цьому районі раніше 155-а і 40-а бригади морської піхоти РФ зазнали непоправних втрат і замінюються іншими сполуками. Опубліковані кадри з району Вугледару показують розгромлене російське механізоване з’єднання 155-ї бригади морської піхоти, яке втратило в одному бою 13 основних бойових танків і 12 БМП.

Південний напрямок: українські військові відбили атаку військ РФ на півдні Запорізької області

Російські війська 9 лютого провели обмежену наземну атаку на півдні Запорізької області. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили відобразили наступ російських військ у районі Новоандріївки Запорізької області.

Крім того, 9 лютого російські війська продовжували регулярні обстріли на захід від Гуляйполя, а також у Дніпропетровській та Херсонській областях. Також окупанти завдали артилерійських ударів по містах Херсон та Нікополь Дніпропетровської області.

Як повідомляло Інше ТВ, Сили оборони відбили ворожі штурми поблизу 12 населених пунктів на Харківщині, Луганщині та Донеччині – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube