США заявили, що Китай націлився на 40 країн за допомогою повітряних куль-шпигунів


08:0310.02.2023

За словами високопоставленого представника Держдепартаменту США, Китай націлився на понад 40 країн на п’яти континентах за допомогою флоту повітряних куль-шпигунів. Про це інформує Reuters, передає УНН.

Китайська повітряна куля, яку нещодавно збили США, мала кілька антен, які, ймовірно, дозволяли Китаю збирати і визначати місцезнаходження повідомлень.

Влада США використовувала літак-розвідник для отримання зображень з високою роздільною здатністю, щоб визначити можливості аеростату, поки він ще знаходився в повітряному просторі США, повідомив високопосадовець журналістам на умовах анонімності.

Виявлено, що обладнання повітряної кулі явно призначене для розвідувального спостереження і не відповідає обладнанню метеозонду. Офіційний представник США заявив, що такі повітряні кулі було розгорнуто за вказівкою китайських військових.

“Ми впевнені, що виробник повітряних куль має прямі відносини зі збройними силами Китаю”.

Поява величезної повітряної кулі над територією США ще більше зіпсувала і так напружені відносини між двома країнами.

Американські військові збили повітряну кулю біля узбережжя штату Південна Кароліна у суботу. Вона упала в Атлантичний океан.

Раніше в середу держсекретар США Ентоні Блінкен назвав повітряну кулю частиною всебічної операції зі спостереження китайців.

Читайте: У Китаю є флот повітряних куль, який використовується для розвідувальних операцій, – Білий дім



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube