Літаки НАТО піднімалися у повітря 570 разів для перехоплення російських літаків у 2022 році


07:3410.02.2023

Минулого року винищувачі НАТО піднімалися у повітря 570 разів для спостереження за російськими військовими польотами у міжнародному повітряному просторі, інформує УНН.

Кількість таких перехоплень майже подвоїлася порівняно з 2021 роком, підтвердив представник НАТО німецькій медіа-групі Redaktions Netzwerk Deutschland (RND).

Проте джерела в НАТО кажуть, що сплеск стався не лише через збільшену активність російських ВПС, а й через сильнішу присутність НАТО на східному фланзі через війну.

Більшість польотів проходило над Балтійським морем.

Коментуючи перехоплення, офіційний представник НАТО сказав RND, що переважна більшість повітряних зіткнень була «безпечною та професійною».

Однак у кількох випадках російські військові літаки здійснювали ризиковані маневри поруч із неозброєними розвідувальними об’єктами союзників, які летіли у міжнародному повітряному просторі, сказав представник.

«Російські військові літаки у листопаді також здійснили небезпечний обліт кораблів НАТО, які виконували звичайне патрулювання у Балтійському морі. Союзники використовували дипломатичні канали, щоб довести до відома російських офіційних осіб свою стурбованість цими інцидентами».

У більшості випадків літаки НАТО піднімалися у повітря за участю російських літаків; Тільки в окремих випадках були задіяні військові літаки інших держав, пасажирські або вантажні літаки, які не можна було відразу ідентифікувати.

Літаки НАТО піднімалися у повітря загалом 290 разів у відповідь на польоти російських військових літаків у 2021 році.

Читайте: Укроборонпром налагодив випуск протипіхотних мін спільно з країною НАТО (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube