Музей мистецтва в Нью-Йорку нарешті визнав художника Куїнджі українцем


22:3908.02.2023

Музей мистецтва Метрополітен (Нью-Йорк) змінив у своїх описах національність уродженця Маріуполя, художника Архипа Куїнджі з росіянина на українця.

А також додав, що саме росіяни зруйнували його музей у рідному місті.

Про це пише «Українська правда. Життя».

Архип Куїнджі – український художник, який народився в Маріуполі, НАРЕШТІ визнаний УКРАЇНСЬКИМ в музеї Метрополітан в Нью-Йорку. Там також прибрали ганебну згадку про те, що “artist celebrating both in russia and Ukraine“, – написала у своєму Facebook історикиня мистецтва та журналістка Оксана Семенік.

Також, за її словами, Метрополітен додав, що саме російські військові зруйнували музей Куїнджі в Маріуполі.

І нарешті додали хто саме зруйнував музей в Маріуполі – росіяни. Нагадаю, що ця робота в постійній експозиції і про це читають тисячі, а той десятки тисяч людей“, – додала Семенік.

Куїнджі народився на березі моря в Маріуполі, коли українське місто входило до складу Російської імперії. …У березні 2022 року російський авіаудар знищив художній музей Куїнджі в Маріуполі, Україна“, – йдеться в описі роботи українського художника на сайті Мет.

Як повідомляло Інше ТВ, Крадіжка росіянами предметів мистецтва в Україні – це найбільше пограбування з часів Другої світової, – The New York Times



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube