В Одесі без електроенергії залишається 40% споживачів, світло даватимуть в режимі “дві години через вісім”


16:4505.02.2023

До 40% споживачів електроенергії в Одесі досі залишаються без електропостачання. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

«В місті все ще до 40% споживачів (280 тис.) залишаються без електропостачання, діють екстрені відключення. Але за вечір та ніч вдалося відновити постачання світла понад 200 тисячам абонентів та критичній інфраструктурі. Фактично 90% котелень централізованого постачання вже запущені, ведеться робота з підключення до генераторів локальних котелень. Цілодобово тривають ремонти на підстанції, де напередодні сталася технологічна аварія», – написав Шмигаль у своєму Телеграм-каналі.

Керівник уряду повідомив, що провів нараду з Одеською ОВА, де зараз працюють Міністр енергетики та керівник «Укренерго», щодо ситуації з електропостачанням в місті Одеса та Одеському районі.

«Паралельно до Одеси зараз прямують потужні генератори, які допоможуть у живленні критичної інфраструктури та дадуть змогу під’єднати до електрики більше споживачів. Більше 25 вже надійшло, ще близько 50 в дорозі. Дав завдання вивчити можливості зі встановлення додаткових джерел генерації безпосередньо в місті Одеса», – повідомив Шмигаль.

Також, місцева влада заявляє, що в Одеському районі розгорнуто 337 Пунктів незламності, 295 з них — у місті Одеса. 

Ситуація з електропостачанням в Одесі може суттєво покращитися не раніше п’ятниці, заявив у неділю на брифінгу голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

Поки що в місті через аварію світло даватимуть в режимі “дві години через вісім”.

Кудрицький запевнив, що Укренерго в посиленому режимі відновлює всі енергооб’єкти в області, які постраждали від російських атак.

Компанія сфокусувалася на одному із них, який дозволить якнайшвидше відновити електропостачання Одеси та Одеського району. Зараз там цілодобово працюють п’ять аварійних бригад – це максимум, який можна на ньому розмістити.

За прогнозами, відновлювальні роботи на цьому об’єкті, які ведуться з максимально можливою швидкістю, закінчаться до п’ятниці, після чого можна очікувати значного покращення ситуації із графіками відключення.

Він додав, що в область звозять генератори для живлення критичної інфраструктури, що дозволить перенаправити звільнену потужність для інших споживачів.

Читайте: Шмигаль доручив доставити в Одесу генератори та мініелектростанцію, додаткову просять у Туреччини



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube