Холодніше, ніж на Марсі. В США найнижча температура за весь час спостережень (ВІДЕО)


09:0005.02.2023

Наприкінці цього тижня температура вітру на вершині гори Вашингтон в американському штаті Нью-Гемпшир опустилась до мінус 42 градусів Цельсію (108 градусів за Фаренгейтом).

На думку метеорологів і кліматологів, це ймовірно найнижча температура, зареєстрована в історії США, пише Washington Post. 

У п’ятницю температура на вершині гори Вашингтон у штаті Нью-Гемпшир впала до мінус 108 градусів, що, за словами метеорологів і кліматологів, є, ймовірно, найнижчою температурою, зафіксованою в історії Сполучених Штатів, оскільки на північний схід країни обрушився небезпечно холодний потік повітря.

Відео, записане некомерційною обсерваторією гори Вашингтон, показує, як екстремальний холод і сильний вітер зі швидкістю понад 100 миль/год з арктичного повітря обрушився на вершину в п’ятницю вдень, і зробив гору з найвищою вершиною на північному сході схожою на іншу планету. Насправді, за даними NASA, цього тижня на вершині гори Вашингтон було трохи холодніше, ніж у середньому на Марсі.

Холодний вітер на горі Вашингтон, вершині висотою 6228 футів, відомій своєю нестабільною погодою, перевершив рекорд, зафіксований у 2004 році. Обсерваторія прогнозувала стійкий вітер понад 100 миль на годину в п’ятницю ввечері, з поривами близько 128 миль на годину.

Обсерваторія Маунт-Вашингтон у п’ятницю вдень повідомила у Твіттері, що денний рекорд температури, встановлений у 1963 році, було побито, і що “очікується, що вночі температура впаде ще нижче”. За даними Національної метеорологічної служби, так і сталося, температура впала до мінус 108 за Фаренгейтом.

Представник обсерваторії Маунт-Вашингтон не відразу відповів на прохання про коментар у суботу вранці.

Метеоролог обсерваторії Маунт-Вашингтон Френсіс Тарасевич сказав в інтерв’ю WMUR-TV в Манчестері, штат Нью-Гемпшир, що рекордний мороз завершив “дивовижний день, день, що викликає благоговіння, і, насправді, трохи лякає”. Тарасевич зазначив, що сильний вітер, який він описав як “шквальний удар батогом”, зламав петлі на дверях обсерваторії через силу, яку на них чинило вибухове повітря.

Метеорологи та експерти по всій країні були вражені рекордним похолоданням.
 Гора Вашингтон опинилася в стратосфері в п’ятницю ввечері в результаті пелюстка полярного вихору, який рухався на південь. У міру охолодження атмосфера стає більш стисненою, а це означає, що межа, яка розділяє два найнижчі її шари, тропосферу та стратосферу, відома як тропопауза, опускатиметься на висоті.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube