Рашисти вбили в Україні 14 тис. цивільних людей


10:2705.02.2023

Через агресію росії в Україні більше 14 тисяч людей загинули, а понад 17 мільйонів потребують гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Reuters.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у доповіді, представленій в суботу, 4 лютого, охарактеризувала ситуацію в Україні як одну з восьми гострих глобальних надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я.

У звіті генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус висвітлив ситуацію в Україні за перші дев’ять місяців 2022 року.

Там задокументовано понад 14 тисяч жертв серед цивільного населення внаслідок війни станом. 17,7 млн людей потребують гуманітарної допомоги, у Європі переміщено 7,5 млн українських біженців. Такі дані представлені станом на жовтень 2022 року.

«Із 471 нападу з важкого озброєння на заклади охорони здоров’я у всьому світі 448 припали на Україну», – йдеться у звіті ВООЗ.

Представниця США в ООН Шеба Крокер закликала до підготовки оновленого звіту, щоб задокументувати інциденти в Україні з вересня.

«Російські атаки завдали невимовних збитків цивільному населенню та критично важливій інфраструктурі в Україні. Ці беззмістовні смерті і руйнування жорстко впливають на доступ дітей, літніх людей та інших уразливих груп до життєво важливої медичної допомоги», – сказала вона.

Крокер закликала ВООЗ представити оновлений звіт у травні і включити до нього також оцінку доступу до послуг у царині сексуального і репродуктивного здоров’я, особливо для постраждалих від сексуального насильства.

Зазначимо, на початок 2023 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало понад 18 тисяч жертв серед цивільного населення в Україні. Підтверджена кількість загиблих перевищила 7 тисяч. Про це йдеться у звіті УВКПЛ.

Також в ООН наголошують, що реальне число загиблих є значно вищим, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою, та багато повідомлень все ще потребують підтвердження.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube