В ЗСУ запроваджують систему Delta – наші військові зможуть онлайн бачити поле бою з розташуванням ворожих сил


06:3505.02.2023

За поданням міністра оборони Олексія Резнікова уряд України ухвалив рішення про впровадження системи Delta в Силах оборони, повідомила пресслужба Міноборони.

Відповідну постанову ухвалено 4 лютого на засіданні Кабінету Міністрів.

“Delta – це платформа з ситуаційної обізнаності, яку створив Центр інновацій та розвитку оборонних технологій Міністерства оборони України”, – наголошується в повідомленні.

Центр інновацій Міноборони постійно вдосконалює платформу Delta і додає новий функціонал, що дає нашим військовим значну перевагу над ворогом, наголосили військові.

“Крім використання платформи військовими, уряд дозволив розмістити Delta в хмарі за межами України. Це дасть змогу захистити систему від ракетних і кібератак ворога”, – поінформували в Міноборони.

Запровадження системи Delta в Силах оборони дозволить військовим в режимі онлайн бачити поле бою з розташуванням ворожих сил. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Технології дозволяють нашим бійцям знати про ворога більше, ніж він навіть може уявити. Тепер всі сили безпеки і оборони офіційно зможуть користуватися платформою Delta. Це потужний крок. Адже завдяки Delta солдати в режимі онлайн бачать поле бою з розташуванням ворожих сил. До платформи підтягуються дані від аеророзвідки, супутників, безпілотників, стаціонарних камер, радарів, чатботів тощо”, — написав Федоров у Telegram.

За його словами, Delta — важливий компонент під час планування військових операцій.

“Центр інновацій Міноборони постійно вдосконалює платформу, додаючи нові функції. Впевнений, Delta допоможе нашим бійцям швидше звільнити всю територію України від окупантів”, — додав Федоров.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube