РФ не змогла мотивувати росіян для затяжної війни – ISW


12:5103.02.2023

Правлячий режим Росії намагається подати війну в Україні як екзистенційну загрозу для росіян, щоб створити умови для затяжної війни та отримати підтримку від самих громадян РФ. Однак усі ці спроби не досягають необхідної мети. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), пише Кореспондент.

Експерти зазначають, що у своєму виступі 2 лютого на концерті, присвяченому 80-річчю розгрому німецько-фашистських військ Червоною армією у Сталінградській битві, глава Кремля Володимир Путін заявив, що країна знову зіштовхнулася із “сучасним проявом нацизму”.

Путін використав неправдиві історичні паралелі, щоб провести аналогію “спеціальної військової операції” в Україні з Німецько-радянською війною.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров аналогічним чином намагався запевнити, що війна в Україні становить реальну внутрішню загрозу, а зброя великої дальності, що поставляється Заходом, “вимагає зусиль”.

Аналітики зазначають, що Лавров просуває поточну інформаційну операцію, спрямовану на висвітлення вигаданої загрози українських наземних атак на територію Росії, щоб зробити наслідки війни більш помітними для внутрішньої аудиторії.

Усі зусилля з боку російських офіційних осіб не призводять до бажаного ефекту мотивації росіян до участі у війні, додають у ISW.

Крім того, Держслужби Росії оголосили, що з 2 лютого прийом заяв на нові паспорти припинено. Брак мікрочипів для паспортів частково є наслідком масового звернення за закордонними паспортами в 2022 році, частково через результат часткової мобілізації.

Зростання кількості заяв на отримання паспорта вказує на те, що зусилля щодо соціальної підготовки, спрямовані на те, щоб провести “спеціальну військову операцію” в Росії та пожвавити патріотичний запал, не дають бажаного ефекту, наголошують експерти.

Читайте: путін намагається відтягнути частину підрозділів української армії на північно-східний кордон, щоби розпорошити її сили перед наступом росіян, – ISW



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube