У ПЦУ обговорять календарну реформу 24 травня


20:1102.02.2023

У Православній церкві Україні планують винести питання календарної реформи на обговорення 24 травня. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Священого синоду ПЦУ, передає УНН.

“Було вирішено скликати 24 травня 2023 р. чергове засідання Архієрейського Собору, одним з питань порядку денного якого є обговорення календарної реформи”, – йдеться у повідомленні ПЦУ.

Крім того, Священний Синод затвердив порядок надання благословення парафіям та монастирям ПЦУ на використання новоюліанського календаря.

У листопаді на засіданні Священного Синоду під головуванням Предстоятеля створили Синодальну календарну комісію та призначили її очільника – ректора Київської православної богословської академії протоієрея Олександра Трофимлюка. Як відзначили у ПЦУ, таке рішення продиктоване необхідністю впровадження календарної реформи.

У ПЦУ відзначили, що непродумане та поспішне впровадження календарної реформи може призвести до поглиблення та появи ще більшого розділення серед українців. Тому Священний Синод засудив самовільне, одноосібне рішення Преосвященного Михаїла, Митрополита Луцького і Волинського, про внесення змін до церковного календаря, яке є порушенням канонічного порядку. Втім, Синод дозволив, там де для цього вбачаються об’єктивні обставини та пастирська необхідність, з благословення правлячого архієрея 25 грудня нового стилю звершувати лише молебень з акафістом Різдву Христовому та виконання колядок.

Читайте: ПЦУ отримає довгостроковий договір на користування храмами Києво-Печерської лаври



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube