Перша партія бойових машин Bradley вже прямує в Україну (ФОТО)


18:1231.01.2023

Транспортне командування США доставляє першу партію бойових машин Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу США на 2,85 мільярда доларів, оголошеної на початку цього року.

Вантаж, що містить понад 60 Bradley, забезпечить українським силам додаткові наступальні та оборонні можливості для захисту їхніх кордонів від незаконного вторгнення росії.

Про це повідомляють в Генеральному штабі ЗСУ з посиланням на Джонатана Стефанко із Служби зв’язків із громадськістю Транспортного командування Збройних Сил США, передає Інше ТВ.

«Ситуація в Україні дійсно вивела на перший план важливість матеріально-технічного забезпечення та складність проектування та підтримки потужності. Наша підтримка України була б неможливою без міцних відносин, які ми маємо з нашими союзниками та партнерами, які забезпечили доступ, базування та проліт для полегшення доставки допомоги», — сказала командувачка Транспортного командування Збройних Сил США генерал Повітряних Сил Жаклін Ван Овост під час інтерв’ю Joint Force Quarterly.

«Бредлі» — це бойова броньована машина, яка перевозить піхоту в зоні бойових дій і веде допоміжний вогонь.

Допомагає контролювати завантаження обладнання командирка 841-го транспортного батальйону підполковник Армії США Ребекка Д’Анджело, яка зазначає, що «Бредлі» будуть дуже важливі для України, оскільки війна триває.

«Бредлі» – це дуже потужна машина, яку ми надаємо українцям, – сказала вона. – Сподіваюся, це збільшить їхні можливості, щоб забезпечити просування вперед на полі бою та відновити втрачені території, маючи обладнання, яке відповідає або перевищує те, що є у росіян».

Разом із 60 «Бредлі» адміністрація Президента США Джозефа Байдена оголосила про виділення додаткових 2,5 мільярдів доларів на безпекову допомогу, що включає додаткові бойові машини, боєприпаси, ракети та бронетранспортери Stryker. Таким чином, загальний внесок США в ці зусилля з моменту початку російського вторгнення в лютому 2022 року досяг 27,1 мільярда доларів.

«На додаток до великого пакету допомоги у сфері безпеки, оголошеного в середині січня Міністерством оборони США, який передбачає суттєві додаткові засоби протиповітряної оборони та бронетехніки для України, багато країн оголосили про подібну значну підтримку, включно з внеском Німеччини та Нідерландів у засоби протиповітряної оборони Patriot, закупівлею Канадою NASAM та пожертвування Сполученим Королівством танків Challenger 2… це лише деякі з них», — сказав високопоставлений чиновник оборони під час брифінгу.

Хоча це неповний переліку обладнання та країн, які допомагають Україні, надання матеріальних засобів є вирішальним.

«Операції в Україні підкреслюють важливість наявності гнучких мобільних сил, які разом зі стратегічним авіатранспортним парком, який може доставити негайно, протягом кількох годин після отримання повідомлення, так і з наявним морським транспортом, який може доставити набагато більший обсяг матеріальних засобів, необхідних для доставки та підтримки основних сил.», — сказала командувачка Транспортного командування Збройних Сил США генерал Повітряних Сил генерал Жаклін Ван Овост.

«Робота в межах структури, щоб залучити обладнання з різних місць по всьому світу, транспортувати його в Європу та передати його нашим партнерам, які доставляють його безпосередньо на поле бою, є видатним досягненням і демонструє цінність нашого партнерства», — наголосила командувачка Транспортного командування Збройних Сил США генерал Повітряних Сил генерал Жаклін Ван Овост.

Транспортне командування Збройних Сил США існує як військове бойове командування для проектування та підтримки військової сили в час і в місці, які вибере держава. Працюючи з відданими чоловіками та жінками, USTRANSCOM гарантує смертоносність Об’єднаних сил, просуває інтереси Америки по всьому світу та надає лідерам нашої країни стратегічну гнучкість для вибору з багатьох варіантів, створюючи численні дилеми для наших супротивників.”

Фото: Оз Сугітана, військовослужбовець 841 транспортного батальйону

Як повідомляло Інше ТВ, США не будуть передавати Україні F-16



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube