росія не відмовилась від наміру отримати балістичні ракету від Ірану – речник Повітряних сил


17:0530.01.2023

Одна з основних загроз для України, яка “висить у повітрі” та може бути реалізована, — це отримання Росією іранських балістичних ракет.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат, передає «Суспільне».

“Те, що є — Росія не залишила своїх намірів отримувати від Ірану і безпілотники-камікадзе і певним чином ракети, про які було оголошено раніше — Fateh та Zolfaghar — це балістика, проти балістики ми не маємо сьогодні засобів. Але балістика у Росії є у вигляді тих же ракет “Кинжал”. Це — фактично комплекс, але повітряного базування, який б’є по балістичній території. Так само ракети Х-22, і ракети С-300 С-400 – зенітні ракети, які б’ють по балістичній території”, — зазначив він.

Військовий пояснив, що Україна могла б знищувати російські ракети на позиціях. В іншому разі Силам оборони потрібні сучасні комплекси протиповітряної оборони від західних партнерів.

“Це — виклики та загрози, які сьогодні стоять. Можна знищувати їх (ракети — ред.) і на позиціях. Але і наші партнери розуміють, що проти балістичних загроз потрібні засоби. Такі як Patriot PAC-3 та SAMP-T”, — зауважив Юрій Ігнат.

Водночас союзники України вже висловили готовність передати комплекси.

“Ми бачимо зрушення: Італія, Франція заявили про готовність передавати і ці системи, про що зараз активно йдуть обговорення після того ж “Рамштайну”. Тому загроза є, нікуди не зникла і мусимо на неї реагувати”, — розповів посадовець.

Як повідомляло Інше ТВ, В Конгресі США закликали передати ATACMS Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube