Українська «Ноосфера» прибула до антарктичної станції «Академік Вернадський» (ФОТО)


14:4829.01.2023

27 січня 2023 року Український науково-дослідний криголам «Ноосфера» дістався антарктичної станції «Академік Вернадський». Судно стало на якір неподалік нашого острова Галіндез. 

Про це повідомили в МОН України, передає Інше ТВ.

«Для нас прихід «Ноосфери» – це дуже радісна подія, адже це можливість нарешті побачитися з колегами та співвітчизниками після 10 місяців зимівлі, а також отримати гостинці з дому. А ще це початок дуже відповідальної роботи – великого ремонту на нашій улюбленій станції», – зауважив Юрій Отруба, керівник 27-ї УАЕ. 

«Ноосфера» доправила до станції вантажі та команду українських технічних фахівців. У найближчі кілька місяців вони мають провести невідкладні роботи з модернізації «Вернадського», що потрібні для успішної зимівлі наступної 28-ї УАЕ. Зокрема, йдеться про заміну системи опалення та роботи з заземлення дизельної і головної будівлі станції. 

Передбачається, що після розвантаження судно вирушить до чилійського порту Пунта-Аренас для майбутнього забезпечення перезмінки річних експедицій на «Вернадському». 

Як повідомляло Інше ТВ, українське науково-дослідне судно «Ноосфера», що вирушило у другий антарктичний сезон наприкінці грудня 2022 року зі спільною польсько-українською експедицією на борту, успішно дісталося берегів крижаного континенту 21 січня – прибуло на польську полярну станцію «Арцтовський»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube