На екрани вийде новий фільм Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21» – про луганських прикордонників (ТРЕЙЛЕР)


13:5029.01.2023

Фільм-присвята прикордонникам, які першими дають відсіч ворогу, а також усім захисникам та захисницям, 22 лютого виходить на великі екрани.

Про це повідомили у ДержКіно України, передає Інше ТВ.

Фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва розповідає про події 2014 року, коли російські окупанти розпочали вторгнення на Луганщині. Бійці луганського прикордонного загону не стали на бік окупантів і дали бій російським загарбникам, які переважали українців не тільки за кількістю особового складу, а й військової техніки. Назва фільму була обрана не випадково, адже Мирний-21 — це адреса кварталу, де був розташований луганський прикордонний загін.

«Цей рік змінив кожного. Рік тому ми презентували наш фільм на Зимового кіноринку ОМКФ і щиро вірили, що “Мирний-21” стане важливою сторінкою нашої спільної історії. Та ворог вирішив інакше і війна прийшла в домівки кожного українця. Прикордонники в багатьох куточках знову дали бій окупантам і довели свою відданість Батьківщині. На жаль, не обійшлося без втрат. «Мирний-21» став одним із останніх повнометражних проєктів для чудового актора Паші Лі, який трагічно загинув від рук окупантів. Хочеться вірити, що наше кіно нагадає про ціну кожної маленької перемоги та вкотре змусить українців повірити в силу наших захисників», — ділиться режисер та генеральний продюсер фільму Ахтем Сеітаблаєв.

Зйомки стрічки розпочали у вересні 2021 року. Стрічку фільмували у Києві та у Військовій частині міста Васильків Київської області (Об’єднаний навчальний центр Повітряних Сил). За словами співпродюсерки фільму Марії Дончик, у перші дні повномасштабного вторгнення Військова частина та плац, які можна побачити в деяких сценах фільму, були вщент знищені російськими снарядами.

У ролях: Андрій Самінін, Максим Девізоров, Євген Ламах, Роман Ясіновський, Віктор Жданов, Олексій Тритенко, Марія Штофа, Лорена Колібабчук, Павло Лі, Андрій Мостренко, Лариса Руснак, Зоя Власенко, Сергій Фролов, Ігор Димов, Олег Стефан, Анатолій Ященко, Богдан Жданов, Олександр Бегма, Євген Черніков, Ярослав Безкоровайний, Марія Головацька, Олександр Кравченко, Віталій Бельський, Віталій Крапива

Продюсери: Ахтем Сеітаблаєв, Дмитро Малічев, Марія Дончик

Оператор: Юрій Король

Автори сценарію: Ярослав Яріш, Сергій Касторних, Анатолій Коцюрба

Автор ідеї: Павло Сушко

Синопсис. Історія про довіру і її відсутність на тлі подій, які розгортаються на сході України на початку 2014 року. Головна тема розкривається через призму луганського прикордонного загону, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби марно намагаються змусити зрадити свою країну.

Фільм створено ISTMEN FILMS за підтримки Державного агентства України з питань кіно та UA Production.

Кінотеатральну дистрибуцію в Україні здійснюють FILM.UA Distribution та Kinomania Film Distribution.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївська школярка зіграла в комедії «Сусідка», яка місяць тому вийшла на екрани (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube