«Свєта — рішаю білети» – закінчилось: в Укрзалізниці запевняють, що знашли засіб побороти спекуляцію на квитках


22:5028.01.2023

Час ділків, які спекулювали на білетах на поїзди, скінчився.

В цьому запевняють в Укрзалізниці, передає Інше ТВ.

Одним з заходів боротьби з перекупниками стала продаж квитків виключно онлайн. Як наслідок, з листопада 2022 року (коли було змінено правила продажу квитків на найбільш ажіотажні міжнародні рейси, як, наприклад, №67/68 Київ — Варшава — Київ) — жодних перекупщиків біля кас, адже продаж квитків переведено виключно в онлайн-канали (застосунок, чат-бот і офіційний сайт УЗ), обмежена кількість для купівлі (не більше, ніж чотири в одні руки).

З першого ж дня дії нових правил у відкритому доступі з’явились квитки для пасажирів. Кожен щодня о 08:00 має рівну прозору можливість придбати квитки на надпопулярний рейс. Як зауважують в Укрзалізниці, продаж здійснюється на 20 діб наперед, а квитки на кожен наступний 20-й день надходять у продаж щодня рівно о 08:00.

«Втім, перекупщики не схотіли втрачати повністю свої доходи, перелаштували алгоритми своїх дій на «онлайн-рейки» й розпочали полювання на квитки з повернень. Ми здійснили низку «контрольних закупівель» за оголошеннями в мережі, де за «комісію» пропонували знайти квитки на Варшаву. Відслідкували, куди ведуть ниточки, хто здійснював повернення з порушенням встановлених правил. Матеріали передаємо відповідним органам у роботу, але вже швидко й показово очистились від співробітників-порушників, на яких впала підозра. Перекупщики могли вихоплювати до 90 квитків на місяць лише на варшавський рейс.

Ну й «15 хвилин слави» для тих, хто у військовий час підриває довіру до залізничників. Ми системно «вичищаємо» акаунти перекупщиків із наших онлайн-систем, але в них вистачає нахабності до нас же на гарячу лінію звертатись із вимогою терміново відновити. «Свєта — рішаю білети» (наша вже тепер екс-співробітниця), «Віталик – білети на поїзд», і не сподівайтесь, щось знову «порішати». Ваш час закінчився. Наші пасажири очікують чіткості та прозорості від нас, тож жодним «рибкам-прилипалам» не місце поряд із Укрзалізницею!», – підкреслюють в компанії.

Окрім продажу квитків онлан, від сьогодні, 28 січня, запроваджено ще одне правило, яке має не залишити шансів спекулянтам і дати можливість пасажирам простіше знаходити квитки. Окрім відкриття продажів рівно за 20 днів до дати поїздки о 08:00, усі квитки, що повертатимуться на конкретну дату, будуть вводитись у систему чітко за один день до дати поїздки між 08:00 та 09:00 ранку. «Тож, якщо не встигли придбати квиток за 20 днів, тепер не потрібно за ними полювати чи звертатись до «перекупщиків» — можна для термінових справ знайти всі повернуті квитки в цей чіткий часовий проміжок. А квитки, які будуть здаватись день у день, повертатимуться в систему не пізніше, ніж за 30 хвилин після здачі. Тож «Свєту — рішаю білети» можна видаляти з телефонної книги, якщо досі є», – кажуть в Укрзалізниці.

Також в компанії просять пасажирів, які помітили ще якісь порушення навколо продажів квитків, звертатись на service@uz.gov.ua.

Як повідомляло Інше ТВ, “Укрзалізниця” за рік перевезла рекордну кількість пасажирів до ЄС



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube