В Білорусі завершили навчання російської дивізії – її направлять в Україну


16:0826.01.2023

Аналітики розвідки Британії звітували про завершення підготовки 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії РФ у Білорусі: її сила буде обмеженою після навчання, імовірно, як й інших угруповань.

Про це повідомляє міноборони Британії у twitter

Аналітики звітують про завершення навчання російської 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії (ГМСД) у Білорусі, які проводилися з осені 2022 року. Зазначається, що переважна частина цих сил нині переведена до РФ, перш ніж їх відправлять на війну з Україною.

Британська розвідка звертає увагу, що 2-га гвардійська мотострілецька дивізія є частиною першої гвардійської танкової армії, і угруповання зазнало великих втрат на початку повномасштабного вторгнення.

Як оцінили фахівці, зараз дивізія переважно складається з мобілізованих військових РФ, які використовують стару техніку, взяту зі складів.

“Її боєздатність, ймовірно, буде обмеженою, попри кількатижневу підготовку” – мовиться в огляді.

“Існує реальна можливість того, що інші російські підрозділи проходять ротацію в Білорусі для аналогічної підготовки, і що Росія продовжить використовувати цю модель для відновлення і підготовки підрозділів для підтримки своїх сил в Україні” – вважають фахівці британської розвідки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube