На Контрактовій площі в Києві проходить виставка “Сучасне військо крізь призму минулого” (ФОТО)


12:3826.01.2023

Вулична виставка на Контрактовій площі розповідає про звитяги ЗСУ.

Про це повідомляють в Генеральному штабі ЗСУ, передає Інше ТВ.

У фокусі – звʼязок між сучасними Збройними Силами України та героями української військової історії і мілітарними традиціями попередніх епох. Також банери розповідають про подвиги і славетні сторінки сучасних бойових зʼєднань і частин ЗСУ.

Сьогодні 92 військові частини та навчальні заклади мають почесні найменування на честь героїв та славетних подій минулого. Про 36 таких найменувань можна дізнатись безпосередньо на виставці.

Збройні Сили України впродовж останніх років не лише розвиваються як сучасна мілітарна потуга, а й відновлюють свій звʼязок з попередніми поколіннями українських лицарів. Одним із засобів цього є почесні найменування військових структур, в яких відображено нашу історію та національно-визвольну боротьбу.

– Виставку символічно відкрили напередодні Дня Соборності, адже соборність України сьогодні захищається та утверджується на полі бою, – розповів заступник голови Українського інституту національної памʼяті Володимир Тиліщак.

Виставку можна оглянути на Контрактовій площі, у сквері між виходом з метро на вулиці Спаській та пам’ятником Григорію Сковороді.

Як повідомляло Інше ТВ, У Нью-Йорку висадили 335 соняшників на підтримку України (ВІДЕО).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube