НКРЕКП оштрафувала три обленерго за порушення графіків відключення споживачів


06:0626.01.2023

24 та 25 січня НКРЕКП на своїх засіданнях розглянула акти виїзних позапланових перевірок АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» та ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО».

І прийняла рішення оштрафувати компанії.

Про це повідомляють в НКРЕКП, передає Інше ТВ.

За результатами перевірок встановлено, що вказані підприємства допустили порушення графіків відключень електропостачання споживачам. Зокрема, вони не забезпечували рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами, а також неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти.

НКРЕКП винесла рішення накласти на АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» та ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн. При цьому Регулятор зобов’язав їх надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання.

Крім того, НКРЕКП прийняла рішення про накладення на керівників згаданих ліцензіатів адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 грн., оскільки їх персональна відповідальність за недотримання принципу недискримінаційності при застосуванні розвантажувальних відключень споживачів електричної енергії передбачена чинним законодавством.

Як повідомляло Інше ТВ, Дефіцит потужності в енергосистемі через похолодання зростає – “Укренерго”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube